Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Apeldoorn

Test Automation Engineer

Doorlopende werving

Functie omschrijving

We zijn op zoek naar een tester die ervaring heeft in het geautomatiseerd testen in een Java omgeving. Onze kandidaat is kritisch en kan meepraten met de bouwers. Hij/zij stelt de juiste vragen over de test, en is zelfstandig in staat om testontwerpen te definiëren en deze om te zetten in geautomatiseerde functionele testen.

Achtergrond opdracht
Je komt te werken in eenAgile scrumteam. Als teamlid van het agile scrumteam werk je samen in sprints van 2 weken aan features. De applicaties zijn backend systemen in een SOA-landschap met REST- en SOAP-services en worden ontwikkeld in Java. Hierbij wordt in hoge mate gebruik gemaakt van geautomatiseerde tests, zowel voor functionele zaken als technische aspecten. De belangrijkste testtools zijn Cucumber en jMeter.

Als tester ben je verantwoordelijk voor het tijdig en correct uitvoeren van de verschillende tests. Daarnaast wordt gevraagd om multi disciplinair inzetbaar te zijn indien nodig of gewenst. Als medewerker van het team is brede kennis van testen en testautomatisering zeer gewenst. Ook de bereidheid om niet alleen met testen bezig te zijn, maar de andere teamleden in ontwerp en bouw te ondersteunen, moet aanwezig zijn. De tester moet het vermogen hebben de testen van het team, inclusief raakvlak- en ketentesten, zo in te richten, dat er zoveel mogelijk kwaliteit gewaarborgd wordt. Ervaring met het automatiseren van testen in een JAVA omgeving is een grote pré.

Functie eisen

Eisen

  • HBO-werk en denkniveau
  • Testautomatisering (Minimaal 4 jaar)
  • Ervaring als tester in een SOA-landschap (Minimaal 2 jaar)

Wensen
Aanvullende kennis:

  • Kennis en ervaring met de SCRUM-werkwijze
  • Kennis van JIRA, Confluence
  • Bekend is met de testautomatiseringstooling J-meter en Cucumber.

Competenties:

  • Wij zoeken iemand die makkelijk het initiatief neemt, samenwerkingsgericht, flexibel, analytisch, kritisch, nauwkeurig en communicatief vaardig is.

Overige Informatie

Locatie: Thuiswerkplek - Apeldoorn
Startdatum:asap
Einddatum: 31-12-2022 met optie op verlenging
Uren per week: 36

Locatie

Apeldoorn

Publicatiedatum

11.04.2022

Contactpersoon

Menger

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?

Wij gaan graag met jouw vrijblijvend in gesprek om te kijken hoe we kunnen samenwerken, wat jij belangrijk vindt in je werk en privé en erachter te komen waar jij blij van wordt.

Kennismaken

Onze klanten
People Xpert gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.